Espanya d’Atletisme ha aconseguit dues medalles de bronze per Abdessamad Oukhelfen en sub23 i l’equip absolut masculí en el 26è Campionat d’Europa de Camp a través disputat aquest diumenge en el Bela Vista Park de Lisboa.

Els atletes sub20 en categoria masculina van ser els encarregats d’obrir el campionat i després d’una sortida fulgurant ha estat Pol Oriach qui es va col·locar en les primeres posicions on el noruec Henrik Ingebritsen ha deixat clar des del començament que venia a guanyar, ampliant majestuosament el seu avantatge respecte als seus rivals, aconseguint l’or de manera descarada per segon any consecutiu; Oriach ha arribat 13è a poc més d’un minut del vencedor i per darrere van anar arribant Alejandro Quijada (30è), Hicham Serroukh (52è), Miguel Baidal (56è), mentre el bateà Adam Maijó (74è) i Huhgo de Miguel (82è). Per equips, 9è lloc per a Espanya.

En sub20 dones, la millor espanyola en meta ha estat Carla Arce (16a) que va ser de menys a més, seguida d’Ángela Viciosa (30a) que va sortir molt ambiciosa però que es va anar quedant sense forces a mesura que transcorria la prova; després van anar arribant María Forero (56a), Maite González (60a) i Andrea Romera (63a). Espanya va ser 8a per equips.

L’equip sub23 dones va tenir el contratemps de perdre a la gran Celia Antón, que es veia obligada a retirar-se abans del començament de l’última volta, ja sense forces per a seguir, quan anava en posicions molt davanteres encara que lluny d’opcions clares en la lluita de les medalles, amb el que la millor espanyola va ser Cristina Ruiz (10a) que entrava per davant de les seves companyes Isabel Barreiro (21a) i Laia Casajoana (22a) que entraven pegades i Uxía Pérez (30a), Laura Luengo (34a). Espanya aconseguia la 5a plaça.

Tancaven el campionat la prova absoluta femenina on la millor espanyola en meta ha estat Irene Sánchez-Escribano (16a) i després de la qual van anar arribant Ana Lozano (27a), Lliri blanc Díaz (31a), María José Pérez (34a) i Cristina Espejo (43a); l’extremenya Teresa Urbina, la que havia demostrat millor forma en les proves de cross del calendari nacional, va quedar fora de carrera tot just començar per una inoportuna lesió en els isquiotibials. Per equips, Espanya 8a.

Font: Federació Espanyola d’Atletisme

Foto: RFEA (Miguelez Team)

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.