El plenari de l’Ajuntament de la Ràpita ha aprovat una proposta presentada de forma conjunta pels quatre grups municipals per reivindicar els drets de les dones i per l’eliminació de la violència masclista. Amb motiu del dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones, celebrat aquest dilluns 25 de novembre, el Grup Municipal del PSC ha dut al ple ordinari del mes de novembre una proposta que han subscrit la resta de grups.

En el text aprovat, es fa explícita la necessitat que “tots els partits democràtics es comprometin a fer front comú contra aquells partits que ataquen els principis bàsics de la democràcia paritària, els drets humans de les dones i la lluita contra la violència masclista”. També es fa una crida als governs de l’Estat i de la Generalitat a impulsar les polítiques del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere i enfortir la Xarxa de municipis lliure de tràfic de dones.

El consistori també s’ha posicionat a favor de “manifestar el suport” al model d’immersió lingüística en català a l’ensenyament públic. El Grup Municipal d’Esquerra Republicana ha presentat una moció que denuncia “els plantejaments que propugnen públicament la fi del model d’immersió lingüística en català, l’adoctrinament ideològic, la generació de sospites i denúncies i la segregació lingüística”. La proposta ha estat aprovada pels 15 vots d’ERC, Junts per Catalunya i Més Ràpita, i l’abstenció del PSC.

Impuls a la platja per a gossos

El grup municipal de Més Ràpita ha presentat una moció per millorar els pipicans del municipi i fer que una de les platges urbanes de la Ràpita sigui apta per a gossos. La moció s’ha aprovat amb els vots a favor d’ERC, Junts i Més Ràpita, i l’abstenció del PSC. També es reclama permetre l’accés als gossos a totes les platges entre els mesos de novembre i abril. L’equip de govern ha apuntat que treballen en una modificació de l’ordenança de tinença d’animals de companyia i han convidat a la resta de grups a decidir junts on es podria ubicar la platja per a gossos.

D’altra banda, s’ha aprovat la moció el grup de Junts per Catalunya que demana impulsar la creació d’una oficina d’informació del Parc Natural del delta de l’Ebre a la Ràpita. Des de Junts han indicat que la proposta comptaria amb la “predisposició” del departament de Territori i Sostenibilitat. S’ha aprovat amb els vots a favor d’ERC, JxCAT i MR i l’abstenció del PSC.

El ple de l’Ajuntament de la Ràpita també ha acordat iniciar els tràmits per modificar les ordenances municipals de seguretat i circulació viària, matrimoni civil, administració electrònica i venda no sedentària, així com per a la creació d’un reglament regulador del banc de terres.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.