La presentació del nou calendari va fer saltar la polèmica a les xarxes socials divendres passat. Concretament al perfil de facebook dels 10k i 5k de Tortosa, prova que organitzava el Club Atletisme Terres de l’Ebre.

La publicació, que signava la junta de l’ATE, anunciava que deixaven de formar part de l’organització. En les següents línies lamentaven que organitzar aquesta cursa “no ha sigut mai una tasca fàcil, per problemes i obstacles que sempre ens hem trobat pel camí”. Apunten directament a l’Ajuntament i Tortosa Esports per no solventar els problemes u no rebre cap recolzament. Incideixen en que els impediments eren “sobretot des de la direcció de la Policia Local de Tortosa” i que “no tenien cap predisposició a col·laborar per poder aconseguir un recorregut a l’altura del que es mereix la ciutat i els corredors, donar un bon servei al arribar a meta cedint instal·lacions adequades, ajudes, etc”.

Denuncien que tot i la insistència per lluitar per la prova “arribem al punt on des de l’Ajuntament s’opina que Tortosa no necessita aquest tipus de curses”. I tanquen amb una reflexió sobre la manca se suport a entitats locals que treballen voluntàriament per potenciar l’esport.

La resposta del consistori va arribar el mateix divendres, en resposta a la publicació. La regidora d’Esports, Cinta Espuny, va lamentar que el comunicat es fes per xarxes socials i que tant des de l’ajuntament com a regidora “sempre us he mostrat la meua predisposició per reunir-nos i col·laborar en tot el que estigue en la nostra mà”. Clou la seua resposta en que des de la regidoria sempre “estem per informar i compartir conjuntament un projecte esportiu de ciutat. I, en cap cas, volem entrar en valoracions personals”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.