Deu espectacles durant els pròxims deu mesos. Així és com l’escola municipal de Teatre de Tortosa celebrarà la primera dècada de funcionament a la ciutat. Un temps durant el qual no només s’ha consolidat com a centre de formació, sinó que també li ha permès fer “un salt qualitatiu“, com ha apuntat durant la presentació de les activitats previstes el tinent d’alcalde de Cultura, Ximo Martorell. En aquest sentit, ha recordat que al llarg d’aquest temps, per completar l’activitat formativa han representat diverses obres de Shakespeare, també de Molière, alguns dels musicals més emblemàtics nacionals i internacionals o espectacles a cada edició de la Festa del Renaixement, “exhibint un nivell molt elevat davant la dificultat que comporten textos d’aquestes característiques“, ha remarcat. A més, ha apuntat un altre exemple dels bons resultats, amb la companyia de les Superheroïnes, sorgit de l’activitat de l’escola municipal de Teatre.
Una de les funcions que han fet al llarg d’aquest temps ha servit per representar el text dels Pastorets del folklorista Joan Moreira, que van recuperar l’any passat. Aquest, precisament, serà el primer dels espectacles que s’inclouen a la celebració de l’aniversari. Ho faran amb una doble funció, el 21 i 22 de desembre. La directora de l’escola, Marga Julià, ha detallat que aquest espectacle mantindrà el caràcter solidari, i que destinarà 1 euro dels 5 que costaran les entrades a l’associació de Malalts del Cor de les Terres de l’Ebre.
La resta de funcions seran ‘Laberint d’ànima’, un espectacle de claqué i dansa previst pel 18 de gener; la recuperació del musical ‘La Família Addams’, el 15 i 16 de febrer; un espectacle en anglès en el marc del Tortosa Irish English Festival, el 15 de març; l’espectacle ’10 anys!’, amb el qual commemoraran el Dia Mundial del Teatre el 27 i 28 de març, i en el qual faran un recopilatori dels millors espectacles que ha fet l’escola, com ‘El violinista a la teulada’, ‘La Bella i la Bèstia’, ‘Mamma Mia’, ‘Grease’, ‘West Side Story’ o ‘Cabaret’, entre d’altres.
A més, una de les accions més destacades tindrà lloc per commemorar el Dia Internacional de la Dansa: el 25 d’abril duran a terme una ballada de claqué conjunta de més de 40 ballarins al damunt del pont roig.
El programa de celebracions culminarà amb interpretacions de teatre de proximitat, amb el públic a tocar (el 29, 30 i 31 de maig), i la mostra que servirà per culminar el curs. En aquest cas suposarà el repte d’adaptar el musical ‘El rei Lleó’ amb la participació de més de 130 intèrprets de tots els cursos de l’escola. D’aquesta actuació també n’hi haurà dos sessions: el 13 i 14 de juny.
L’aniversari també inclourà altres activitats de caire intern per a l’alumnat, com ara una classe magistral que impartirà el prestigiós coreògraf de claqué Guillermo Alonso.
El regidor de Cultura ha detallat que al principi l’escola va arrancar amb sis cursos i gairebé una cinquantena d’alumnat, i que avui ja són més de 160 inscrits en els 24 cursos que s’hi imparteixen repartits entre infantil, juvenil, interpretació i teatre musical d’adults, i claqué. Durant aquest temps, ha afegit la directora de l’escola, Marga Julià, “hem format una gran família, independentment de l’edat dels diferents integrants de l’escola. Recuperar aquestes obres ens farà unir encara més“, ha conclòs Julià, abans de remarcar que l’objectiu és assumir encara més reptes per representar obres destacades, tant del panorama local com internacional.