Bayo Expert és la nova aposta de Nomen Foods en la seva recerca d’un arròs capaç d’aconseguir l’excel·lència que requereixen els grans xefs. Aquesta nova gamma de Bayo s’ofereix en les varietats carnaroli i carnaroli reserva.

Els grans de l’arròs Bayo Expert provenen dels arrossars de Mas Tramontano (Deltebre), un enclavament protegit i conegut antigament com les Goles de l’Ebre. Les singulars característiques i fertilitat del terreny, al costat de l’ús de mètodes tradicionals del cultiu i -en el cas de la varietat reserva- un procés d’envelliment durant 12 mesos en sitges, fan que el gra de Bayo Expert sigui d’una qualitat extraordinària i atresori una extrema capacitat d’absorbir el sabor dels aliments.

La presentació de l’arròs s’ha realitzat en el marc del Fòrum Gastronòmic de Barcelona i ha anat a càrrec de Fran López, xef que compta amb dos establiments amb estrella Michelin (Xerta Restaurant a Barcelona i hotel-restaurant Vila Retiro a Xerta). Fran López coneix com pocs l’entorn i les característiques dels productes del Delta de l’Ebre. I en el cas de Bayo Expert ha dut a terme un seguiment dels processos de producció.

Una première en gran

La presentació en societat de Bayo Expert s’ha realitzat a base de receptes de Fran López en l’estand de Bayo. Ha estat un showcooking amb una nombrosa presència de professionals del sector i en el qual el xef del Xerta ha elaborat diferents plats a base d’arròs. Igualment, la posada de llarg del nou arròs, ha comptat amb la participació dels alumnes de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona.

Sobre la marca Bayo i el grup Nomen Foods

Bayo és la marca d’arròs de Nomen Foods per al sector de l’hostaleria, la restauració i el cátering. Des del Parc Natural del Delta de l’Ebre, i amb una tradició de cultius basats en mètodes tradicionals que es remunta a l’any 1860, Bayo ofereix una àmplia gamma de productes reconeguts per la seva excel·lència. En el que a arrossos es refereix, ofereix varietats com el rodó, bomba, mareny, integral, llarg, vaporitzat, ecològic, basmati, thai, sushi, salvatge 100%, creatiu salvatge 20% i llarg 80%. I ho fa mitjançant formats de 5kg, 2kg i 1 kg (per a aquells clients que demanen quantitats reduïdes).

A més de Bayo, el grup d’alimentació Nomen Foods, produeix i comercialitza els productes de les marques Nomen, i Segadors del Delta, a més dels negocis de graneles per a indústria i exportació.

Nomen és la principal marca del Grup i va dirigida al mercat de gran consum. A més d’una gran varietat d’arrossos, disposa de purés, sèmoles, farines, begudes d’arròs, pa rallado i plats preparats, entre altres.

L’any 2009, l’empresa va llançar la marca Segadors del Delta per a agrupar les varietats rodó i Bomba que es conreen al Parc Natural del Delta de l’Ebre. També sota la gamma Segadors del Delta l’empresa ha llançat recentment 1860, un licor de crema d’arròs. Nomen Foods disposa d’una moderna planta de producció a Deltebre, que ocupa a 68 treballadors i té garantida en exclusiva el proveïment d’arròs provinent de 5.500 hectàrees en la zona del Delta de l’Ebre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.