Després de l’ajornament de l’acte el passat 19 d’octubre, una bona representació de les bandes de música d’arreu de Catalunya se citaran finalment dissabte 16 de novembre a Terrassa per celebrar la seva trobada anual. La jornada, que vol reivindicar el valor d’aquesta expressió cultural, omplirà la ciutat de música amb set concerts simultanis a diferents districtes de la ciutat.

Cal remarcar que la Trobada és una reunió organitzada per la FCSM per compartir, mostrar i donar a conèixer al públic en general la passió musical dels seus participants, del mon associatiu i amateurs. Hi participen músics vinguts de diversos punts del nostre país. És un punt de coincidència de músics de diferents generacions, que comparteixen una mateixa afició i que la volen compartir amb tothom d’una manera molt festiva. La festa està organitzada per la Federació Catalana de Societats Musicals, l’Agrupació Musical Sant Josep de Terrassa amb el suport i col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa espera reunir més de mil músics per tal de compartir coneixements, crear sinèrgies i sobretot difondre entre el públic la música de banda.

Amb aquest objectiu, a les 12 hores del migdia places i altres espais de Terrassa s’ompliran de música, amb la celebració de set concerts simultanis: al parc Sant Jordi (a l’Era de la Masia Freixa), actuaran conjuntament l’Agrupació Musical Sant Josep de Terrassa i la Banda de Terrassa; a la plaça Can Anglada, la Banda de Música de Sant Llorenç de la Galera; a la plaça Segle XX, l’Agrupació Musical de Camarles; a la plaça de l’Assemblea de Catalunya, la Banda de Música de Benissanet; a la plaça Lluis Companys, l’Associació Banda-Cobla del Col·legi Santa María de Blanes; a la Plaça Cipriano García, la Banda de l’Associació Musical Symphocat de Barcelona, a la plaça Iberia, l’Agrupació Musical Santa Anna de El Vendrell.

A la tarda, a partir de les 16 hores, un cercavila pels carrers de la ciutat, parant d’avant de l’Ajuntament per fer-los-hi entrega del distintiu de la jornada -corbatí- i d’un record de la ciutat, que acabarà al parc dels Catalans, amb una actuació de les dues bandes de música de la ciutat, Agrupació Musical Sant Josep de Terrassa i Banda de Terrassa.

La trobada transcorrerà per als carrers i places de la ciutat de Terrassa, des de l’Escola Pia, al Carrer del Col·legi, fins a l’Ajuntament, on es farà entrega a tots els participants d’un record de la Trobada, i d’aquí, al Parc dels Catalans, on finalitzarà amb la salutació de les autoritats i amb la interpretació conjunta d’una peça a càrrec de les Bandes Sant Josep de Terrassa i Banda de Terrassa.

Bandes participants:

– BANDA MUNICIPAL DE MÚSICA D’ALCANAR
– ASSOCIACIÓ SYMPHOCAT DE BARCELONA – Sant Andreu
– BANDA SIMFÒNICA ROQUETES-NOU BARRIS DE BARCELONA – Roquetes Nou Barris
– BANDA DE MÚSICA DE BENISSANET
– ASSOCIACIÓ BANDA – COBLA DEL COL·LEGI SANTA MARIA DE BLANES
– AGRUPACIÓ MUSICAL DE CAMARLES
– AGRUPACIÓ MUSICAL DE CERDANYOLA DEL VALLÈS
– ASSOCIACIÓ MUSICAL VILA DE FALSET
– BANDA DE MÚSICA SANT LLORENÇ DE LA GALERA
– BANDA AMICS DE LA MÚSICA DE BELLVITGE, HOSPITALET DE LLOBREGAT
– AGRUPACIÓ MUSICAL L´EMBURGADA DE EL PERELLÓ
– BANDA DE MÚSICA LA LIRA ROQUETENSE DE ROQUETES
– UNIÓ MUSICAL JAUME BALMES DE SANTA BÀRBARA
– AGRUPACIÓ MUSICAL DE VILALBA DELS ARCS
– AGRUPACIÓ MUSICAL SANT JOSEP DE TERRASSA
– BANDA DE TERRASSA
– BANDA DE MÚSICA D´ULLDECONA
– AGRUPACIO MUSICAL SANTA ANNA, DE EL VENRELL

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.