L’Audiència de Tarragona jutjarà aquest dijous, 14 de novembre, dues persones veïnes de Sant Carles de la Ràpita acusades d’un de delicte d’homicidi en grau de temptativa i una d’elles acusada a més d’un delicte de lesions i tinença il·lícita d’armes. Es tracta d’un home i la seva exparella que s’enfronten a 14 i 8 anys de presó, respectivament, per intentar matar a trets un amic d’ella.

Els fets es remunten al 13 de desembre del 2017. Segons la Fiscalia, a primera hora de la tarda els dos homes van discutir a la via pública i l’acusat va colpejar la mà de la víctima amb una bola de ferro amb mànec i lligada a una corda. Cap a les cinc de la tarda, l’acusat i l’exparella van anar a buscar la víctima al bar on treballava “de comú acord i amb la intenció d’ocasionar-li la mort”, segons el fiscal.

Quan van entrar al bar ‘Punxa’m pinxo’ del carrer Sant Isidre de la Ràpita, el processat, de nacionalitat espanyola i 51 anys, va treure una arma de foc del calibre 7,65 mm i va disparar un primer tret dirigit al tronc de l’home, d’origen africà i de 48 anys. La bala, però, va impactar a la part alta de la porta del bany. Tot seguit els tres van quedar situats a l’interior d’un petit lavabo. L’acusat va disparar un segon tret dirigit al cap de la víctima, però aquest va abaixar el cap i la bala li va impactar a l’omòplat.

Aleshores la víctima va empènyer l’acusada, de 34 anys i també d’origen africà, que va caure cap al darrere contra l’acusat trencant una porta interior del lavabo. El processat va disparar un tercer tret dirigit a la víctima, que va evitar l’impacte a l’agafar-li la mà. Aquest moviment va fer que el projectil impactés a la cama dreta de la dona i contra el marc de la porta del bany.

En aquell moment, la víctima es va poder desempallegar dels dos acusats i va sortir al carrer. L’acusat va prémer el gallet per quart cop apuntant cap a l’esquena de la víctima, però el tret no es va disparar per una errada en l’arma. Finalment, l’acusat va tornar a entrar al bar i, després de parlar breument amb l’exparella, va fugir mentre la dona es quedava a l’interior de l’establiment ferida damunt d’una taula.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.