El Servei de Costes del Ministeri per a la Transició Ecològica ha iniciat uns treballs d’emergència a la costa nord d’Alcanar per fer front als danys que ocasionen els temporals i frenar l’erosió que pateix la costa. L’actuació tindrà una inversió de 160.000 euros i consistirà en crear una base de pedra d’escullera i un talús per protegir la timba de l’erosió que provoquen les llevantades. També es milloraran les baranes de protecció.

L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, la regidora d’Urbanisme, Ivette Fibla, i el cap de Costes de Tarragona, Antoni Espanya, han visitat les obres que han començat aquesta setmana.

“Els temporals de llevant provoquen danys greus a diversos punts de la nostra costa. Per això, de manera sistemàtica demanem a Costes actuacions per a protegir els penya-segats de l’erosió provocada per l’impacte de les onades. A la zona on s’està actuant actualment fins i tot havia caigut un pal que subjecta una línia elèctrica”, explica la regidora de l’àrea.

Prèviament a l’inici de les obres, l’Ajuntament es va reunir amb tècnics del Ministeri i de l’empresa adjudicatària per tal de sol·licitar que també es protegeixi la boca d’accés a un túnel del búnquer de la Guerra Civil que hi ha en aquesta zona.

“L’Ajuntament ha iniciat un expedient per a aconseguir la declaració dels elements del patrimoni local de la Guerra Civil com a bé cultural d’interès local (Becil) i, en conseqüència, la seua inclusió en el catàleg del patrimoni cultural català. El nostre objectiu a mitjà termini és dignificar els vestigis de la Guerra Civil i convertir-los en elements visitables. Per tant, és imprescindible deixar lliure aquesta entrada al búnquer”, comenta Fibla.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.