El Departament de Cultura de la Generalitat ha decidit prolongar fins el 22 de novembre l’exposició 55 URNES per la Llibertat, actualment tancada al públic per un requeriment de la Junta Electoral de Zona. Segons que ha comunicat els Serveis Territorials de les Terres de l’Ebre aquesta mostra es reobrirà al públic dilluns, 11 de novembre, un cop celebrades les eleccions generals.

El 31 d’octubre la Junta Electoral va fer aquest requeriment un cop estimada una denúncia presentada per Ciutadans-Partido de la Ciutadania. El Departament de Cultura va presentar-hi al·legacions que van ser desestimades el 4 de novembre.

El Comitè de Solidaritat Catalana de la Catalunya Nord va posar en marxa aquesta exposició amb l’objectiu de fer memòria, denúncia i homenatge als fets de l’1 d’octubre. L’exposició 55 URNES per la Llibertat mostra el treball d’una cinquantena d’artistes de Catalunya, de diferents tendències, diferents generacions, des de les Terres de l’Ebre fins a París, tots ells amb una creació que fa visible el seu compromís amb una societat que afirma pacíficament des de fa anys la seva voluntat de llibertat.