A diferència de la tardor passada la pluja ha deixat conseqüències positives al sector agrícola de les Terres de l’Ebre. Enguany ha estat la llarga sequera la que ha perjudicat els sectors olivarer i citrícola i la pluja d’aquest dimarts donarà un respir als agricultors. “No té un efecte immediat de cara a la producció d’enguany però aquesta aigua ha fet saó, que no n’hi havia, i és una reserva per a l’any que ve perquè l’arbre pugui fer una mica de brosta, de brot nou”, ha apuntat Hilari Curto, coordinador d’Unió de Pagesos a les Terres de l’Ebre.

Varietats com l’oliva morruda es poden beneficiar en aquesta campanya i guanyar calibre, ja que maduren més tard que altres com la sevillenca o la farga. Excepte casos aïllats, tampoc s’han patit inundacions ni desperfectes greus i els productors de cítrics podran evitar problemes de fongs com els que es van donar l’any passat.

Cal recordar que les pluges torrencials de fa un any van afectar greument les Terres de l’Ebre i van malmetre la campanya de cítrics i de l’oliva. | ACN

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.