L’Ametlla de Mar ha viscut una manifestació improvisada en rebuig a la sentència de l’1 d’octubre. Amb una concentració a l’esplanada entre les vies del tren i l’AP-7, veient que no hi havia prou gent, s’ha decidit convertir en una acció diferent que ha passat per davant el quarter de la Guàrdia Civil, on han escenificat una votació com la de l’1 d’octubre.

A les 12 del matí s’ha citat, per les xarxes socials, la mobilització de gent a l’Ametlla de Mar, just a un aparcament de camions que hi ha entre l’autopista i la via del tren. Una vintena de persones han acudit durant els primers minuts, la majoria joves. Al cap de l’hora, només una cinquantena de persones han arribat al descampat. Qui sap si amb intencions de saltar a l’AP-7, possiblement, amb comentaris del lloc estratègic per tenir les vies de tren, l’autopista i l’N-340 a prop. Però la intenció s’ha desinflat per la falta de gent. Així i tot, queden ganes de manifestar-se. El desplegament personal no pot quedar-se en paper mullat. Les estelades es treuen de casa, més reivindicatives que mai.

Abanderats amb una urna de l’1 d’octubre de 2017, que va poder evitar ser confiscada, les desenes de persones han desfilat pels carrers de la cala als crits de “1 d’octubre, ni oblit ni perdó” o de “que volen aquesta gent que truquen de matinada”. Una parada especial: el quarter de la Guàrdia Civil. Immediatament ha arribat un furgó dels mossos d’esquadra per vigilar els seus companys. Mossos i guàrdies miraven atentament, potser esperant que en qualsevol moment s’acceleressen els manifestants i provoquessen aldarulls. Però els visitants només han deixat l’urna al seu davant i han anat dipositant-hi paperets, sense oblit ni perdó. Havent votat tots, han fet un cant a la senyera i les desenes de persones han girat cua. Pròxima cita, tall de carretera a Amposta, esperant, esta vegada sí, poder-ho fer.

👤 Redactor a L’Ebre Notícies, l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.
⛓ @MontecinoValls a Twitter, Facebook, Linkedin i Instagram.