Aquest passat divendres, 11 d’octubre, La Lira Ampostina d’Amposta es va omplir per la celebració de la Festa de l’Handbol Català 2019, on es van guardonar un seguit de clubs, institucions i persones del nostre esport.

A l’acte van assistir més de 250 persones, entre elles l’Alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, Cinta Espuny, Representant Territorial de la Secretaria General de l’Esport, Francisco Blázquez, president de la RFEBM, Jaume Fort, president de la FCH, entre d’altres autoritats, representants de clubs, a més de tots els guardonats, guardonades i acompanyants.

La nit va començar amb el lliurament dels Trofeus FCH, a empreses, institucions i clubs. Tot seguit va arribar el reconeixement a les Seleccions Catalanes pels èxits al Campionat d’Espanya 2019 i també a la RFEBM per la medalla d’or, de la selecció femenina, als Jocs del Mediterrani. Després va arribar el torn de les medalles de reconeixement, amb els moments emotius pels reconeixements a títol pòstum. I es va finalitzar la nit amb el lliurament amb les insígnies d’argent i d’or.

A més de tots els guardons, la nit de divendres va servir per que la Federació Catalana d’Handbol aprofites l’acte per presentar el Pla d’Igualtat que ja ha començat a treballar i també va donar a conèixer el disseny de les noves samarretes de les Seleccions Catalanes.

Entre els premiats hi va haver diversos ebrencs. L’entrenador del Centre d’Esports Tortosa, Nil Teruel, i Alba Simón, exjugadora de l’Handbol d’Amposta que van rebre la insígnia d’argent per la seua trajectòria esportiva. Un dels reconeixements especials va ser per l’asconenca Judit Sans, Campiona dels Jocs del Mediterrani. També es van guardonar ajuntaments i escoles del territori per la promoció de l’handbol.

Destacar també la menció especial que se li va fer a la periodista Sílvia Tejedor de la cadena SER Ebre, rebent la medalla de reconeixement FCH per la difusió de l’handbol, el col·legiat tortosí Miguel Iniesta i a títol pòstum a Toni Arasa, membre fundador del Centre Handbol Tortosa.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.