L’Ajuntament de Tortosa regularà l’ús dels patinets elèctrics al municipi a través d’una nova ordenança que s’elaborarà amb l’assessorament de totes les parts implicades. El ple de la Corporació ha aprovat per unanimitat, aquest dilluns al vespre, dues mocions presentades pels grups municipals d’ERC-Tortosa Sí i el PSC per disposar en breu d’una normativa específica per a l’ús d’aquests vehicles en vies urbanes.

El ple ordinari d’octubre també ha aprovat per unanimitat una moció presentada per Movem Tortosa per fer diverses millores als Reguers. Concretament, al parc infantil, a la coberta del local de ball d’hivern i al sistema de megafonia urbana.

Així mateix, la Corporació ha aprovat per unanimitat una moció presentada pel PSC perquè Endesa retiri l’amenaça d’efectuar talls de subministrament a les persones endeutades en situació de vulnerabilitat.

En aquesta sessió també han estat aprovades les mocions presentades per Junts per Tortosa, ERC i CUP per rebutjar la criminalització de l’independentisme i de suport a les persones detingudes el 23 de setembre en la denominada Operación Judas. Les dues mocions presentades pel grup de Ciutadans per millorar l’enllumenat públic i per disposar d’un pla director de manteniment de voreres, també han prosperat.

D’altra banda, el ple ha aprovat una moció de Movem que insta a impulsar i donar compliment al Pla d’Acció per l’Energia Sostenible de Tortosa, aprovat l’any  2017, perquè esdevingui un pla de lluita contra l’emergència climàtica. També s’ha acordat, entre d’altres, crear un grup local de treball sobre la mitigació i l’adaptació al canvi climàtic per implicar la ciutadania en la posada en marxa de mesures efectives. 

De totes les mocions presentades, només ha estat tombada la defensada per la CUP que demanava rebutjar la llei de contractes de serveis a les persones que està tramitant actualment el Parlament de Catalunya.