Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra pertanyents a l’Àrea Regional de Trànsit de les Terres de l’Ebre van denunciar penalment el passat 3 d’octubre, un home, veí de Cunit (Tarragona) com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat del trànsit.

Els fets van ocórrer la nit del dia 3 quan els agents van ser avisats d’un accident de trànsit a la carretera TV-3454 al seu pas pel terme municipal de Deltebre (Baix Ebre).

Un cop en el lloc dels fets els agents van comprovar que un vehicle havia patit una sortida de via i el seu conductor resultava ferit lleu.

Els policies també van observar que el conductor presentava símptomes de trobar-se sota la influència de begudes alcohòliques per la qual cosa li van realitzar les proves d’alcoholèmia.

El conductor va donar un resultat final de 1,35 mg/l en aire expirat, és a dir, més de cinc vegades la taxa permesa que és de 0,25 mg/l.

Per aquest motiu, els agents van obrir diligències penals contra el conductor per un delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques, i per conduir amb una taxa d’alcoholèmia superior a 0,40 i estar implicat en un accident de trànsit.

Les penes per aquests delictes poder ser de pena de presó de tres a sis mesos o amb la multa de sis a dotze mesos o amb treballs en benefici a la comunitat de trenta-un a noranta dies i, en qualsevol dels casos, amb la privació del dret a conduir vehicles a motor i ciclomotors per temps superior a un any i fins quatre anys.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.