El circuit ebrenc de curses per muntanya viu la recta final, ja que resten només dos proves per cloure el calendari. Alcanar va ser la seu de la Pujada Al Montsià en que van participar més de 300 corredors. Julen Calvó i Anna Ferreres es van imposar en absolut, en una prova que també era puntuable pel campionat de Catalunya.

La cursa de 24 quilòmetres va ser dominada amb autoritat per Julen Calvó, amb un temps de 2:27:24. A més de quatre minuts de Calvó va atravessar la línia d’arribada Aitor Tomàs del Centre Excursionista d’Ulldecona, amb un registre de 2:31:53, mentre la tercera plaça del podi va ser per al membre del Centre Excursionista la Cameta Coixa de Miravet, David Sans, amb una marca de 2:38:43.

Pel que fa a les fèmines la victòria va ser per a l’atleta de l’Agrupació el Turmell, Anna Ferreres, amb un crono de tres hores, trenta minuts i trenta-tres segons. La va seguir la vigent líder del Circuit de Curses de Muntanya a les Terres de l’Ebre i virtual guanyadora de l’edició d’enguany, Sandra Vidiella (AE Cota 705), que al mateix temps va assegurar-se la primera posició en sènior femení amb un registre de 3:43:04, mentre va completar el podi travessant la línia d’arribada en tercera posició, Helena Rosa, amb un temps de 3:45:29.

En les altres modalitats de la cursa, van dominar la cursa en la modalitat cadet, Lluc Vallespí de l’AE Cota 705 amb una marca de 1:05:32, completant el podi Xavi Marzà (Agrupació Excursionista d’Alcanar) i era tercer Aleix Bajador (Atletisme Terres de l’Ebre). Pel que fa a la categoria júnior la victòria va ser per a Pau Lleixà, amb un crono de 1:41:50, mentre era segon Marc Segura del Cota 705 amb un registre de 2:23:18 i en tercera posició entrava Josep Subirats amb un crono de 2:28:51.

La victòria de la cursa exprés va ser per a Marc Brescolí del Centre Excursionista Trencacims i Gina Brull del Cabrafeixet del Perelló i per últim la marxa va estar dominada per la corredora local de l’AE Alcanar, Lídia Alfara, mentre en homes va entrar en primera posició Jose Luís Arandiguyen.

La propera cita del calendari de curses, la penúltima d’enguany, serà a Flix a la Ribera d’Ebre amb la segona edició de la Punta de l’Home, el proper 20 d’octubre.