L’ajuntament d’Amposta ha debatut aquesta mateixa nit una moció en suport als correbous, després que el Parlament de Catalunya aprovés la proposta de resolució presentada pel grup de Catalunya en Comú Podem que prohibeix la celebració de correbous a Catalunya.

El text aprovat amb 50 vots a favor, 17 en contra i 61 abstencions insta al govern a realitzar els canvis necessaris en la regulació de les festes tradicionals amb bous i en la normativa de protecció dels animals perquè les diferents modalitats de correbous es deixin de celebrar a Catalunya i deixin de ser una excepció en la legislació.

No pot ser q si al 2010 vam trobar solucio, ara s’hagi fet d’esquenes al territori, sense consensuar res” ha manifestat l’alcalde de la capital del Montsià, Adam Tomàs. La votació s’ha realitzat de forma individual i amb l’abstenció dels regidors d’Esquerra Republicana, Pep Simó i Pau Cid i amb el vot contrari de la regidora del Partit Socialista, Anna Tomàs, s’ha aprovat per 17 vots a favor, 2 abstencions, 1 en contra, mentre un redigor no estava aquesta nit que no ha emetre el seu vot. Tot i votar finalment a favor, el grup de Som Amposta, ha fet uns retrets als grups d’Esquerra Amposta i Junts per Amposta.

El ple ha estat històric, per no cabre ni una agulla en el saló de plens, ple de gom a gom. Han desplegat pancartes en favor dels bous. Des del públic han parlat demanant que pengen una pancarta al balcó i demanen explicacions als representants del PSC, ERC i Junts per Catalunya.

Dimecres, a les 20 hores de la tarda, s’ha convocat una trobada a Amposta amb els trenta-set pobles que fan bous a Catalunya, per defensar la tradició d’aquests festejos taurins.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.