L’alcalde de Deltebre i diputat a Tarragona, Lluís Soler, de Junts per Catalunya, ha presentat oficialment la seva renúncia al seu escó al final del plenari celebrat aquest divendres a la Diputació de Tarragona, una decisió que ja es preveia donat que Soler ha estat elegit nou president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

En el ple, Soler ha explicat que encetava a la institució supramunicipal una etapa que li “omplia d’il·lusió”, però que calia plegar en ser “incompatible, per ètica”. El substituirà una altra política ebrenca, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, si bé encara no s’ha concretat com es reorganitzarà el cartipàs. Soler ocupava una vicepresidència -la segona- a l’ens, a més de la presidència del Patronat de Turisme, en el nou pacte a la Diputació, entre ERC i JxCat. Els portaveus de tots els grups l’han acomiadat, destacant el seu tarannà dialogant i la predisposició a l’entesa. | ACN

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.