La Guàrdia Civil de Castelló en el marc de l’Operació GRAM CS ha procedit a la detenció de dos homes i la recerca de dues dones com a suposats autors de diversos delictes contra la salut pública i d’estafa.

Efectius de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló, després de tenir coneixement a través d’una denúncia, van iniciar el mes de maig passat una Operació en la qual s’investigava l’autoria d’una societat que es trobava falsejant els informes d’assaig de les analítiques realitzades en piscines i altres instal·lacions de risc, constreta per l’imminent risc contra la salut pública que la conducta delictiva investigada comportava davant l’inici de l’època estival. En aquests informes s’analitzava, entre altres paràmetres, l’existència de Legionel·la.

De les diverses indagacions i perquisicions dutes a terme, es va aconseguir identificar i localitzar la seu social de l’empresa procedint a realitzar durant el mes de juliol de l’any en curs l’entrada i registre en aquesta, on es va intervenir abundant documentació.

Per part de la Guàrdia Civil s’han pres més de 70 declaracions a les entitats afectades, en les quals es troben 29 ajuntaments, 8 càmpings, residència d’ancians, col·legis i altres instal·lacions de risc, situades la majoria d’elles a la província de Castelló. D’aquestes diligències s’han obtingut més de 400 informes d’assajos, dels quals 314 no coincideixen amb informes d’assajos reals emesos pels laboratoris també afectats, valorant-se l’estafa en més de 20.000 euros fins al moment.

Com a resultat de l’operació policial es va procedir durant el mes de juliol passat a la detenció de dos homes i la recerca de dues dones, d’edats compreses entre els 39 i 53 anys d’edat, com a suposats autors de diversos delictes contra la salut pública i estafa, continuant amb la recerca dels fets fins a aquest mateix mes de setembre, donant per conclosa l’operació.

L’actuació ha estat realitzada per efectius de l’Equip Territorial de Policia Judicial d’Orpesa (Castelló) de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló conjuntament amb el departament de Salut Ambiental de la Conselleria de Sanitat, per a garantir que no existeixi un risc contra la salut pública així com per a determinar el risc potencial que ha suposat l’emissió dels informes d’assaig falsos. Les diligències han estat en tot moment coordinades pel Jutjat d’Instrucció Núm. 3 de Castelló de la Plana.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.