La segona Jornada de Cicloturisme 2019, celebrada aquest dimecres a EbreTerra, ha abordat la necessitat d’establir col·laboracions directes entre el sector públic i el privat, així com entre les empreses privades, per tal d’aconseguir l’èxit dels projectes cicloturístics. Més d’una trentena de representants d’empreses i de l’administració pública han participat en la jornada organitzada pel Consell Comarcal del Baix Ebre, en el marc del projecte Baix Ebre Avant.

La jornada ha tingut com a protagonistes la Vía Verde del Aceite, entre les províncies de Jaén i Còrdova, i les experiències al Prepirineu d’Osca, concretament el projecte Prepyr365. Pel que fa a la Vía Verde del Aceite, l’alcalde de Doña Mencía, Salvador Cubero i el representant del Centro Ciclista Subbética, Antonio Camacho, han exposat com s’ha aconseguit que una única via sigui gestionada i promocionada per tres entitats diferents i hagi aconseguit convertir-se en la segona via de l’Estat pel que fa a la recepció de turistes estrangers. Un fet que ha estat possible per la visió supraterritorial de les parts implicades i per la creació de productes que van més enllà dels serveis locals.

Pel que fa al projecte Prepyr365 es repeteix el fet de desenvolupar un projecte conjunt de senderisme i BTT entre tres comarques per promocionar una marca de destinació conjunta totalment nova. En aquest cas ha explicat la seua experiència Javier García de Insólito Proyectos, que és promotor de projectes turístics de col·laboració público-privada al Pre-Pirineu Aragonès i Puro Pirineo.

La jornada ha finalitzat amb una ruta en bicicleta en un tram de la Via Verda de la Val de Zafán, entre les estacions de Xerta i Benifallet, on els ponents han mantingut un intercanvi d’experiències amb el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura i el vicepresident i conseller comarcal de Turisme, Jordi Jordan. “La cooperació público-privada és imprescindible perquè el sector del cicloturisme es desenvolupe a les Terres de l’Ebre i es creen llocs de treball en aquest sector”, ha manifestat Faura.

Les Jornades de Cicloturisme 2019 finalitzaran el pròxim 2 d’octubre amb una sessió dedicada a projectes i accions vinculades a grans itineraris com a elements bàsics per a la captació de públic internacional.

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.