El passat dissabte, 14 de setembre, es van complir 25 anys de l’incendi forestal de Nonasp (Aragó) de 1994 on van perdre la vida quatre bombers. El batlle de Flix, Francesc Barbero, i regidores i regidors de l’Ajuntament, van participar en l’acte d’homenatge que va tenir lloc al Parc de Bombers de Flix, juntament amb Bombers de la Generalitat; familiars i amics de les víctimes; la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim; el director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a les Terres de l’Ebre, Joan Juan; el cap de la Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre, Ricard Expósito; i també de veïns i veïnes.

Es van realitzar parlaments i en un d’ells el batlle Francesc Barbero va destacar el compromís que tenen sempre els bombers i, a més, va destacar que 25 anys després s’ha aprés a gestionar incendis evitant víctimes, com en el cas del foc que van patir diferents municipis de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià a finals del mes de juny, on el més afectat va ser el terme municipal de Flix. L’acte va finalitzar amb la descoberta d’una placa en record d’Eusebi Fidel Miró i dels tres auxiliars forestals d’aquest Parc que també van perdre la vida en aquell incendi; Pedro Vicente Mendoza, Jaume Munté i Manuel María Ruiz, i amb una interpretació musical de l’Escola de Música de Flix.

Aquella mateixa tarda també hi van haver altres actes d’homenatge a la Ribera d’Ebre. El primer d’ells a les 16.00 h a Miravet, un acte privat organitzat per la família d’Eusebi Fidel Miró, bomber de Móra d’Ebre que va morir en aquell incendi. Una hora més tard, a les 17.00 h, els Bombers de Móra d’Ebre van inaugurar un monòlit i una placa de record que es va instal·lar al Parc de Bombers de la capital de la Ribera d’Ebre. Finalment, a les 18.00h, va tenir lloc l’acte al Parc de Bombers de Flix.

L’incendi de Nonasp, que va començar a l’abocador d’aquesta vila aragonesa, va cremar més de 5.000 hectàrees de vegetació i va afectar diversos municipis de les Terres de l’Ebre, com ara la Pobla de Massaluca, Vilalba dels Arcs, la Fatarella i Riba-roja d’Ebre.

Redacció: F.T.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.