L’executiva del PDeCAT ha aprovat aquest dilluns proposar l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, per a presidir l’Associació Catalana de Municipis (ACM), tal com ha avançat l’ARA i han confirmat a l’ACN fonts del partit. Soler forma part de l’executiva del PDeCAT -n’és el Responsable Territorial de pactes i acords locals. L’alcalde de Deltebre ha de presentar formalment la seva candidatura a la presidència abans de dimarts al migdia, quan es compten 72 hores d’antelació a l’assemblea que escollirà la nova direcció, aquest dissabte al Palau de Congressos de Girona -necessita l’aval d’almenys 50 presidents d’ens locals associats de vuit comarques diferents i de les quatre demarcacions territorials.

JxCat i ERC s’han repartit l’ACM i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), de manera que els postconvergents decideixen la direcció de la primera entitat, i els republicans de la segona -fins ara en mans del PSC. Dins de JxCat, pertany al PDeCAT escollir-ne les propostes de nom, de manera que el seu president, David Bonvehí, i Ferran Bel en són els principals negociadors. L’objectiu és fusionar l’ACM i la FMC abans del 2023.

Tot apunta que la de Soler seria l’única candidatura a presidir l’ACM. Fonts coneixedores de les negociacions expliquen que el fins ara president de l’entitat, David Saldoni (JxCat), podria assumir aquest segon càrrec, ja que no requereix ser alcalde o alcaldessa. A banda, JxCat, ERC i PSC han acordat repartir-se dues les cinc vicepresidències: dues i dues per als independentistes, i una per als socialistes.

Font: ACN

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.