Agents de la Policia Nacional han desmantellat a Tarragona, un grup organitzat que gestionava el lloguer fraudulentament d’un pis en aquesta ciutat, el qual figura a nom d’un dels detinguts, servint est per a la realització de gestions tendents a l’inici d’expedients administratius en l’oficines locals de l’ajuntament.

Cinc persones han sigut detingudes, per falsedat documental i una més detinguda per infracció greu a la Llei d’Estrangeria.

L’operació policial es va iniciar a principis del passat mes de juliol d’enguany, quan els agents van tindre coneixement que una gran quantitat de ciutadans estrangers, majoritàriament d’origen magrebí, figuraven empadronats de forma fictícia en un pis d’aquesta ciutat. Aquest empadronament en el domicili només figurava amb l’objectiu de poder gestionar els expedients administratius, per a així obtindre la targeta sanitària gratuïta, regularització de la seua situació administrativa, sol·licitud d’ajudes econòmiques municipals, gestions en entitats de crèdit i unes altres.

Es dóna la circumstància de l’engruixat nombre de ciutadans estrangers que es trobaven empadronats en aquest pis, aproximant-se a la centena de persones.

Als detinguts li han sigut imputats els delictes de falsedat documental, passant dues d’ells a disposició judicial, quedant en llibertat amb càrrecs.

L’operació que encara roman oberta ha sigut desenvolupada per agents de la UCRIF dependent de la Brigada Provincial d’Estrangeria i Fronteres de la Comissaria Provincial de Tarragona.

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.