Riumar, al Delta de l’Ebre, ha patit durament les conseqüències del temporal de vent que ha afectat les darreres hores el litoral ebrenc. Tal com es pot veure a les imatges, s’ha menjat literalment la sorra de la platja fins a les passarel·les.

Tot i això, Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat a les 18.30 hores el Pla VENTCAT activat ahir a les 17.00 hores ateses les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que indiquen que el front de ventades que ha afectat especialment la façana litoral ja ha acabat.

Des d’anit, quan les ventades es van anar intensificant, fins a la desactivació del Pla, el telèfon d’emergències 112 ha atès 441 trucades corresponents a 395 incidents, la majoria per branques i arbres caiguts, altres obstacles a les vies de circulació, tendals i altres elements de façanes danyats i altres, cap d’ells de gravetat. Aquests incidents han estat atesos per Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra i Policies Locals.

Redacció: F.T.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.