L’Ajuntament de Deltebre està buscant finançament amb fons europeus per tal de poder dur a terme la prova pilot del sistema de dics submergibles davant la costa del municipi. La proposta, impulsada des del consistori, consisteix en un sistema de dics intel·ligents de neoprè que s’inflen amb l’aigua del mar en cas de temporal de llevant reduint l’impacte de les onades sobre la costa permetent així la contenció de la línia de la costa i a l’hora la regeneració de les platges.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha insistit que aquesta és una solució innovadora contra la regressió, un solució intermitja entre mesures dures i toves, i que encara no s’ha provat a cap altre lloc del món. Per poder realitzar la prova pilot s’està ara cercant el finançament necessari, juntament amb el departament de Territori i Sostenibilitat.

L’Ajuntament de Deltebre forma part també de la Taula de Consens i Territori integrada pels set ajuntaments del Delta, per les dos comunitats de regants, la Generalitat i l’Estat amb l’objectiu d’empendre accions consensuades contra la regressió.

El Club Nàutic Flix s’ha proclamat Campió de Catalunya de Llagut en el campionat disputat este cap de setmana a Sant Jaume d’Enveja i en el que han participat més de 500 remers de clubs d’arreu de Catalunya. El remers del Xino Xano s’han hagut de conformar amb el quart lloc per darrera del Rem Badalona i del Vent d’Estrop de Cambrils.

A partir d’este dilluns 2 de setembre, el Centre Esportiu del Delta obrirà les seves portes des de les 7.00 h del matí fins les 21.30 h de la nit. També a partir d’avui es posa en marxa els nous horaris de les classes dirigides que es poden consultar al web del centre esportiu del Delta.

Demà dimarts, 3 de setembre, es realitzarà la darrera Caminada nocturna de la temporada d’estiu. En este cas, el recorregut es realitzarà pel Passeig del Riu. L’hora de trobada serà a les 21.30 hores a l’Ajuntament de Deltebre.

Redacció: F. T.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.