El titular de la central nuclear Vandellòs II ha comunicat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que ha patit una aturada automàtica del reactor per les condicions meteorològiques a la zona.

En un comunicat, la central ha explicat que concretament el reactor s’ha aturat per la pèrdua d’una línia elèctrica de 400 kV. El mateix comunicat assegura que els sistemes de seguretat de la instal·lació han funcionat correctament i que el reactor està en una situació estable i en condicions de temperatura i pressió corresponent al mode 3 (espera calenta). L’incident s’ha classificat amb el nivell 0 de l’Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (INES).

Font: ACN

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.