Primer títol per al tècnic gandesà Rafel Navarro qui s’incorporava enguany a la disciplina del FC Barcelona femení, com a segon entrenador de Lluís Cortés i ahir van poder aixecar la primera copa del nou projecte blau-grana revalidant el títol de la Copa Catalunya que es van adjudicar davant el RCD Espanyol per quatre gols a zero. Era la desena copa que alça el Barça en els darrers onze anys.

Foto: FCF

El FC Barcelona va sortit per feina i aviat s’ha fet amb el domini del partit. Mapi León a la sortida d’un córner ha enviat la pilota al pal de la porteria de Mimi. Tot i aquest ensurt, l’Espanyol s’ha defensat amb ordre i ha buscat sorprendre a la contra fins que en un xut des de la frontal, Oshoala, ha trencat la resistència blanc-i-blava amb l’1 a 0. Poc després Mariona Caldenteny de cap ha fet el segon pel conjunt de Lluís Cortés amb el qual s’ha arribat al descans d’un partit que ha aixecat gran expectació al Nou Municipal de Palamós amb 2.235 espectadors a les graderies.

A la mitja part del partit, el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras ha lliurat una miniatura de la Copa Catalunya, al president de la Generalitat, el MHP Quim Torra, el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, així com el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer i el Secretari General de l’Esports, Gerard Figueras.

Foto: FCF

A la represa, el ritme ha baixat una mica demostrant que cap dels dos equips es troba encara en el seu millor estat de forma. Just abans del quart d’hora Aitana Bonmatí ha pogut ampliar la diferència del conjunt blaugrana però s’ha trobat amb una bona aturada de Mariajo Pons. Poc després però, el Barcelona no ha desaprofitat un penal que ha suposat la segona groga d’Eli, per fer el 3 a 0. L’autora del gol des dels onze metres ha estat novament Mariona Caldenteny.

Els dos equips ho han seguit intentant fins el final però sense encert en els metres finals. Salvador Jaspe i Lluís Cortés han mogut les seves banquetes per donar aire fresc als seus conjunts. En el darrer minut de partit, una centrada des de l’esquerra l’ha aprofitat Clàudia Pina per fer el 4 a 0 definitiu amb el qual s’ha acabat aquesta final de la Copa Catalunya femenina que ha suposat el desè títol del FC Barcelona en aquesta competició, revalidant el que va aconseguir la temporada passada.

Foto: FCF

Un partit que han presenciat el Molt Honorable President de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat pel president del Parlament, Roger Torrent, el Secretari General de l’Esports, Gerard Figueras, el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, el president de la Diputació de Girona, Miquel Bover, així com el president del Palamós CF, Patxi Otamendi.