Font: Setmanari l’Ebre

Redacció: E.A.

Aina Cid i els germans Pau i Xavi Vela afronten una cita molt important en les seues aspiracions de competir als Jocs Olímpics de Tòquio 2020. Seran els representants ebrencs al Campionat del Món de Rem, que es disputarà del 25 d’agost a l’1 de setembre a les aigües del riu Danubi a la població d’Ottensheim prop de la ciutat de Linz, en la qual competiran uns 1.800 participants, pertanyents a 80 nacions. El combinat hispà competirà en sis modalitats, i es desplaça amb un total de 10 integrants. Aina Cid (CN Amposta) formarà parella amb Virgínia Diaz (Raspes Guecho) en el dos sense timoner, on hi haurà una gran competència amb la presència de 26 embarcacions a la recerca de les onze places que donen el passaport a Tòquio.

Medalla de Pau i Xavi

També seran a la cita mundialista els germans Pau i Xavi Vela, que han entrat en la convocatòria de la selecció brasilera, competint en la modalitat del dos sense timoner, on s’han inscrit 29 bots, incloent-hi el del seleccionat espanyol amb Jaume Canalejo i Javier Garcia Ordoñez, amb opcions de classificació, en una modalitat també amb onze places olímpiques. Després quedarà la darrera opció del preolímpic de Lucerna on s’atorgaran les dos darreres places.

Pau i Xavi Vela van aconseguir el seu primer èxit internacional competint junts amb la selecció brasilera, amb la consecució de la medalla de plata, en els Jocs Panamericans disputats a Lima. Els germans tortosins es van penjar la medalla de plata en la modalitat del dos sense timoner, els quals van ser superats tan sols per la parella xilena, Christopher Kalleg i Ignacio Abraham, dirigits per l’ampostí Bienve Front, que van entrar amb un temps de 6:33:70, tan sols 68 centèsimes de segon menys que els tortosins, amb els quals van protagonitzar un emocionant i espectacular duel. També van competir amb el vuit, finalitzant en quart lloc, després de ser superats per Argentina, Xile i Cuba, que van pujar al podi.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.