Protecció Civil manté per a aquest dimecres les recomanacions de precaució davant les previsions de pluges que poden ser intenses aquesta nit i matinada a les comarques del litoral central i sud de Catalunya. Aquests fenòmens podrien registrar-se aquest dimecres en zones del centre i sud-est peninsular, i en la pròxima matinada podrien ser significatius en el litoral de Tarragona, on podrien acumular-se fins a 40 litres per metre quadrat en una hora.

Segons les previsions de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), el pas d’un tàlveg d’aire fred deixarà en les pròximes hores pluges i tempestes en punts de Conca i Guadalajara (Castella-la Manxa), Teruel (Aragó) i l’interior de Castelló (Comunitat Valenciana).

Per això, Protecció Civil recomana extremar les mesures de seguretat i, si s’ha de circular per carretera, millor fer-ho per vies principals i autopistes, disminuir la velocitat i no detindre’s en àrees on puga discórrer gran quantitat d’aigua.

Davant el possible risc d’inundació per pluges intenses, Protecció Civil aconsella així mateix prendre en compte els llocs on s’aparquen els vehicle, perquè el corrent d’aigua podria arrossegar-los i provocar danys en béns d’altri, així com obstaculitzar el flux natural.

No intentar circular per carretera en moments de pluja torrencial, ni a peu, i optar per la cerca de llocs en punts alts on no arribe l’aigua.

Durant la matinada d’aquest dijous, a la meitat sud del litoral i del prelitoral, sobretot al Camp de Tarragona i al Delta de l’Ebre, és possible que hi puguin haver alguns xàfecs locals, sobtats i forts. Així ho informa el Servei Meteorològic de Catalunya amb una alerta per pluja. Els models meteorològics no s’acaben de posar del tot d’acord, però es tractarien de ruixats que, en cas que es produïssin, acumularien quantitats importants de precipitació en molta poca estona. A més, la pluja seria molt local, afectant algunes zones, mentre que a poca distància la situació seria molt més tranquil·la.

Alguns canvis a finals de setmana i temperatures en augment

Pels pròxims dies, la tendència és que la temperatura a poc a poc vagi pujant, situant-se, de cara el cap de setmana, amb una temperatura més pròpia per l’agost. Els termòmetres se situaran a l’entorn 28º i 33º al litoral i al Pirineu, mentre que a la resta es quedaran entre els 31º i 36º, sent les més altes a Ponent. El temps es mantindrà assolellat, amb pocs canvis significatius, llevat del diumenge, on sembla que arribarà pluja al Pirineu durant la tarda, amb alguna tempesta local.

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.