Aquesta tarda s’ha conegut la trista notícia de la mort d’un dels fundadors i trompetista de l’orquestra Cimarrón, Toni Espinós, després d’una llarga malaltia, per la que va haver de deixar els escenaris.

Va debutar amb Cimarrón el 14 de febrer, el dia dels enamorats, a ‘La Ponderosa’ l’any 1971. El seu objectiu, a l’igual que l’orquestra tortosina era fer gaudir de la música en viu i en directe amb un gran nivell de professionalitat i amor per la música. Portava més de 40 anys pel món, amb més de 5000 actuacions i milers de quilòmetres a les costelles.

La Orquestra Cimarrón va nèixer amb els músics Pere Boix (que va morir al maig del 2014), Paco Gilabert, Juanjo Martí, Manel Humbert, Rafel Curto i Toni Espinós, que ens ha deixat malauradament aquest dilluns a l’edat de 66 anys.

L’any 1972 van gravar el seu primer ‘single’ amb dos temes: “Casi una niña” i “Nada me falta”. Dos anys més tard i amb set components al grup, van gravar el seu primer LP amb el títol “Muchachos” d’on va sortir un senzill amb el tema “Dios bendice a los niños”. A l’any 1996 van treure un CD denominat “25 anys de música viva” per més tard, ja als anys 2000 amb Toni Espinós com a únic element de la formació original al grup, van treure un segon Compact Disc amb el nom “30 anys de música de ball”.

Al 2009 els tortosins van rebre el premi ARC a la millor orquestra i al 2012 a la millor gira de Festes Majors en l’apartat d’orquestres, un guardó que han tornat a reeditar els anys  2016 i 2018. Va coincidir en els darrers anys de tocar amb l’orquestra amb els seus dos fills David i Òscar, que han seguit el seu llegat. També a una de les sues debilitats, la Banda Municipal de Música de Tortosa, a la qual durant molts anys va estar-hi vinculat.

Les despulles de Toni Espinós estaran fins a les 18 hores al tanatori del Temple on s’oficiarà una missa i posteriorment se l’incinerarà.

Redacció: P.P.

 

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.