El Tradicionàrius de les Terres de l’Ebre tindrà enguany dos dates importants: la marató de música popular d’aquest dissabte i un homenatge a Pete Seeger que se celebrarà els dies 13 i 14 de setembre.

La banda de percussió ibèrica ‘Coetus’ serà sense dubte el gran atractiu de la nit, visitant per primera vegada les Terres de l’Ebre dins de la seua gira europea. ‘Coetus’, amb 18 músics a l’escenari, presenta un dels directes més poderosos que es poden veure i escoltar en un escenari en l’àmbit de la música d’arrel. La formació compta amb els cantants Carles Dénia, Ana Rossi i Rusó Sala, i instrumentistes com Xavier Lozano, Mariona del Carmen i Aleix Tobias.

La llarga nit, que començarà a les 20.30, tindrà també un homenatge als cantadors de jota conduït per Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries amb un concert especial que recordarà la història i els estils de cant des de Mariano Manta al Canalero, coincidint amb la celebració dels 50 anys d’ofici de Joseret.

La sessió de ball estarà conduïda per Clau de Lluna, una formació que torna als escenaris als 30 anys de la seua fundació i que compta amb músics com Francesc Tomàs ‘Panxito’, Simone Lambregts, Perepau Ximenis, Cesc Sans i Pep Coca.

Com sempre, Joseret i els Grallers de Roquetes donaran la benvinguda als assistents.

Homenatge a Pete Seeger en el marc de la Diada

El Tradicionàrius de les Terres de l’Ebre es perllongarà enguany durant els dies 13 i 14 de setembre per celebrar el centenari del cantant nordamericà Pete Seeger, inspirador del moviment folk a nivell mundial i difusor de cançons com ‘We shall overcome’, ‘Què se’n ha fet d’aquelles flors?’, ‘Si tingués un martell’ o ‘Guantanamera’.

L’homenatge a Pete Seeger arriba amb un paquet d’activitats: un concert liderat per Arturo Gaya, Cati Plana, Sergi TYrenzano i Kike Pellicer, amb artistes invitats com el Cor Flumine i Montse Castellà; l’exposició Pete Seeger/El poder transformador de la cançó, le projecció a la fresca d’un documental sobre la figura del cantant i activista, i uns tallers de cançó, acordió i cordes sobre el seu repertori.

El Tradicionàrius a les Terres de l’Ebre, organitzat per l’Ajuntament de Roquetes, és l’extensió ebrenca del festival internacional de música celebrat des de fa més de 30 anys a la vila de Gràcia i porta 26 anys a casa nostra de la mà de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

XXVI TRADICIONÀRIUS A LES TERRES DE L’EBRE

L’HORT DE LA MÚSICA 2019

Roquetes. Hort de Cruells.

Dissabte 24 d’agost

MARATÓ DE MÚSICA POPULAR. A partir de les 20.30

JOSERET I RONDALLA

GRALLERS DE ROQUETES

COETUS. ORQUESTRA DE PERCUSSIÓ IBÈRICA

QUICO EL CÉLIO, EL NOI I EL MUT DE FERRERIES

CLAU DE LLUNA

Entrada lliure / Servei d’entrepans i beguda.

Fira d’artesans / Trobada de puntaires.

PETE SEEGER 100. EL PODER DE LA CANÇÓ.

Divendres 13 de setembre

Inauguració de l’exposició El poder transformador de la cançó.

Projecció del documental ‘The power of song’.

Dissabte 14 de setembre

Tallers oberts de cançó, guitarra i acordió diatònic.

Concert Tren Seeger + Cor Flumine i Montse Castella.

Organitza: Ajuntament de Roquetes.

Direcció artística: La Simpàtica Produccions.

Amb el suport de:

-Tradicionàrius.

-Túbal. Cultura i Espectacles.

-Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.