Junts per Catalunya no encaixa el pacte que els ha tret del govern del Consell Comarcal de la Terra Alta. Encara no fa un mes de la seua constitució i els antics governants estan fent una oposició molt dura. Però l’actual presidenta, Neus Sanromà, es manté tranquil·la i amb ganes de treballar.

El pacte es va signar entre cinc partits: Esquerra Republicana, Unió per la Terra Alta (UPTA), Federació d’Independents de Catalunya (FIC), Entesa i l’Agrupació d’Electors de Bot. Precisament, la unió entre ERC i UPTA, partit vinculat al PSC, és el punt criticat per “Junts”. Els neoconvergents no entenen que un partit independentista com ERC pacte amb els socialistes del 155. En qualsevol cas, este pacte treia a “Junts de l’ens comarcal, qui havien estat al capdavant des del 1987, quan es van crear. Després, quan el nou govern comarcal ja estava format, l’oposició de “Junts” va continuar criticant el primer moviment realitzat: canvis de sous. “Junts” acusava que, després d’anys de crítiques quan ells ho feien, els d’esquerra s’apugessen el sou.

La nova presidenta, la republicana Neus Sanromà, s’ha defensat durant una entrevista a Canal Terres de l’Ebre en que aparca la idea global de partits com la UPTA, per molt que tinguen vincle amb els socialistes del 155, el pacte tracta de treballar per la comarca. En quant al suposat augment de sou, Neus Sanromà ha remarcat que només han pujat els dels consellers, equilibrant-se amb el descens de la presidència i vicepresidències. De fet, això el comportarà un estalvi de més de 21.000 euros al Consell Comarcal de la Terra Alta. La presidenta també s’ha mostrat molt contrària als moviments que està fent l’oposició de Junts per Catalunya.

El nou Consell Comarcal de la Terra Alta té quatre anys per davant per tractar els temes que més preocupen al territori: la despoblació, la massificació eòlica, l’agricultura i el turisme. Temes que es comparteixen arreu de les Terres de l’Ebre, motiu que ha portat als presidents de les quatre comarques, tots d’ERC, a unir forces per mancomunar-se.

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.