La primera reunió dels quatre consells comarcals de les Terres de l’Ebre a Móra d’Ebre ha anunciat que potenciaran la marca Reserva de la Biosfera. Així volen ajudar a l’agricultura i al turisme. Com ja vam avançar, els consells comarcals de l’Ebre fan passos endavant en el projecte de mancomunar-se. Així es pretén dotar al territori d’una institució pròpia que sumaria les competències dels ens comarcals.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura; presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, Neus Sanromà; el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig; la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim. Quatre representacions comarcals de l’Ebre i quatre membres d’ERC. Això ha fet possible que les quatre comarques puguen unir forces camí a una mancomunitat de les Terres de l’Ebre.

Això s’ha manifestat amb una primera reunió entre els i les quatre representants. Carim ha sigut l’amfitriona fent la trobada al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre com a suport pel recent incendi. Allí s’han tractat els temes que poden potenciar el territori. El primer que han destacat els presidents i presidentes és la necessitat de potenciar els dos eixos principals de les comarques: l’agricultura i el turisme. Així, s’enaltirà la marca Reserva de la Biosfera que va atorgar la Unesco el 2013.

Les reunions se continuaran succeint cada mes.

👤 Ajudant de redacció a L’Ebre Notícies, l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre. Faig connexions al Notícies en Xarxa i el magazín Ben Trobats (ambdós de La Xarxa de Comunicació Local).
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.