El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha mostrat el seu desacord a les afirmacions realitzades en les últimes hores per alts càrrecs del Govern sobre el futur de les autopistes de peatge i el pagament de futurs peatges pel seu ús. “Les afirmacions de l’actual secretari general d’Infraestructures en funcions del Ministeri de Foment, Julián López, no presenten cap dubte: s’alçaran les barreres però el govern espanyol està estudiant com seguir cobrant peatges als seus usuaris, quan hauria de recordar la injustícia que això suposa per als que anem cap a haver estat pagant peatges durant gairebé mig segle“, ha assenyalat el senador territorial valencià.

El representant valencianista assenyala que “per ser lleials i transparents el PSOE no pot a hores d’ara disfressar la realitat i transmetre que es van a acabar els peatges per circular quan està estudiant recaptar per altres vies i manté viva una subcomissió que estudia com finançarà el manteniment d’aquestes carreteres quan reverteixin en l’administració de nou, quelcom que no ha fet en la resta de carreteres, de manera que apel·lem a deixar de ser diferents, acabar de ser els pagans de l’Estat i un tracte que ens compensi de 50 anys de peatges, afeccions sobre el nostre territori i la manca de competitivitat per a les nostres empreses que han suposat els peatges“, ha afegit. “Tot això passa, sens dubte, pel final real dels peatges i que es desterren les eurovinyetes o el pagament per ús i que el manteniment de les actuals autopistes es faci com es fan les altres de l’Estat“, assenyala.

Des de Compromís lamenten el discurs “fal·laç” que s’ha instal·lat entre els socialistes de dir que els peatges s’acaben, quan s’oculta la cara B que és el seu manteniment i que se seguirà cobrant als usuaris “de manera que la pena no acabarà amb el raïm de cap d’any molt probablement“. El senador ha recordat afirmacions de càrrecs socialistes que han fet aigües davant les mocions de Compromís en Congrés i Senat que demanaven la gratuïtat del vial a finals d’any, deixant la decisió condicionada a altres fòrums com la subcomissió per a la sostenibilitat i finançament de la xarxa viària espanyola, o com el ministre José Luís Ábalos ha mentit de forma compulsiva en privar de bonificacions en els peatges als valencians quan sí que els ha tolerat a Catalunya, cosa especialment feridor per al nostre poble, la petició unànime de plataformes cíviques i empresaris. “Ara ja parlen de peatges tous, d’estudis de demanda per fer noves connexions amb aquest vial i abonen sense dir ni piu els pagaments de les radials com van fer amb el projecte Castor. La frase d’Ábalos de què gratuït no hi ha res, va prenent sentit“, conclou Mulet.