El setmanari l’Ebre destaca este divendres, 9 d’agost, el nom dels vuit esportistes ebrencs que busquen la classificació per anar als jocs olímpics de Tòquio 2020. Entre els favorits per estar a Tòquio hi ha la remera ampostina Aina Cid que farà tàndem amb Virgina Díaz al dos sense timoner, la mateixa modalitat amb la que esperen estar a Tòquio els germans Pau i Xavi Vela. També busquen classificar-se la tiradora de pistola olímpica, Sònia Franquet, Àngel Fabregat de la sala Esgrima Amposta, l’atleta Llorenç Sales i les regatistes Carla i Marta Munté.

En esta edició, l’Ebre també recorda el segon aniversari dels atemptats del 17 d’agost de 2017 i de l’explosió del xalet d’Alcanar i es centra en els feixucs tràmit de reconeixement de víctimes del territorisme i l’oblit cap a les víctimes que patixen seqüeles psicològiques. En el cas d’Alcanar només 9 dels 29 ferits han estat reconeguts i en parla enuna entrevista l’assessor de la Unitat d’Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme i víctima d’ETA, Robert Manrique.