Segons informa la revista “Jara y Sedal” la presència d’una tortuga mossegadora al riu Ebre a l’altura de la presa de Pina ha obligat al Govern d’Aragó a llançar un missatge després de rebre l’avís que uns pescadors van trobar un exemplar d’aquest rèptil exòtic, segons ha informat Navarra.com

Es tracta d’una espècie que pot aconseguir més de 15 quilos i que a més d’amenaçar la fauna autòctona, podria ser perillosa per a l’home per la seua potent mossegada. No obstant això, l’animal va tornar a ser alliberat i la DGA ho continua buscant.

Segons ha informat Heraldo de Aragón, el Departament de Desenvolupament Rural i Sostenibilitat va tornar a rastrejar la zona en la qual va ser soltada la tortuga per a intentar traure-la del medi natural sense èxit.

A més, la conselleria que dirigeix Joaquín Olona va fer una crida a la ciutadania, i especialment als pescadors, perquè en cas de veure o aconseguir atrapar a l’animal cridaren immediatament als agents de protecció de la naturalesa.

Podria tractar-se de dos exemplars diferents

El Departament de Desenvolupament Rural i Sostenbilidad no té clar si l’animal que va ser capturat i alliberat per un pescador fa aproximadament un any és un exemplar diferent del que suposadament van trobar altres pescadors fa només uns dies.

La coincidència en la zona en la qual haurien aparegut els dos exemplars -la presa de Pina– i el fet de què es tracte d’una espècie molt poc habitual en el medi natural apunten al fet que la suposada troballa de fa uns dies puga correspondre en realitat a la captura de fa un any i al fet que, per tant, hi haja hagut un malentés en la informació que li va arribar al Govern d’Aragó.

No obstant això, la DGA no s’atreveix a descartar cap possibilitat, ja que per exemple a Catalunya es van trobar quatre exemplars en el mateix llac.

Després de la publicació de la notícia, un pescador d’El Burgo de Ebro es va posar en contacte amb Heraldo.es per a avisar que fa aproximadament un any ell va atrapar a una tortuga «molt semblant» també en la presa de Pina.

David Martínez Álvarez, membre de la societat de pescadors La Ribera, va explicar que, va optar per tirar-ho al depòsit en el qual el van buscar aquest passat dimecres. Segons els seus càlculs, pesava més de deu quilos, malgrat la qual cosa va poder agarrar-ho per la part de darrere perquè no li mossegara.

«Encara recordo el soroll que feia amb la boca: si m’agafa un dit, me l’arranca», va comptar aquest pescador que va donar les seues dades perquè el Govern d’Aragó poguera posar-se en contacte amb ell.

Redacció: A.F.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.