CaixaBank ha signat un acord amb la Cambra de Comerç de Tortosa, per a col·laborar en les actuacions de promoció del comerç exterior dutes a terme per l’organisme.

L’entitat financera ha detallat que aquest conveni estableix la col·laboració amb la cambra en l’assessorament en mercats internacionals, la celebració de jornades informatives sobre països on exportar i en les seves missions comercials, i en el patrocini dels Dinars Cambra que s’organitzin.

A més, el banc posarà a la disposició de la cambra les seves oficines operatives i de representació a Àfrica i Àsia perquè atenguin els empresaris de Tortosa participants en les missions comercials que l’entitat cameral programi en aquests continents.

Joaquim Macià, el director de Banca d’Institucions de CaixaBank en la Direcció Territorial Catalunya, ha assenyalat que aquesta aliança és una mostra del compromís de l’entitat financera amb les empreses de les Terres de l’Ebre. A més, ha destacat el paper del comerç exterior en l’economia de la zona.

D’altra banda, Francesc Faiges, el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, ha dit que comptar amb els serveis professionals de CaixaBank en les missions empresarials i seminaris de formació que organitza la Cambra en els diferents mercats africans i asiàtics, redueix el risc de les operacions comercials i facilita la implantació de l’empresa al país.

Des de CaixaBank han destacat que posaran a la disposició de les empreses de les Terres de l’Ebre un centre especialitzat per a donar resposta, exclusivament, a les necessitats de les empreses. El centre està situat a Tortosa i compta amb 5 experts en la gestió integral de les empreses, per la qual cosa oferirà una proposta de valor única i diferenciada.

D’acord amb un estudi de FRS Inmark sobre el comportament financer de les empreses, el 48% de les empreses ha triat a CaixaBank com a entitat.