Un radom és el recobriment d’una antena que s’utilitza per protegir-la de les inclemències del temps. El que es troba a l’Observatori de l’Ebre protegeix una antena d’un radiotelescopi que va ser utilitzat als anys 60 per fer el seguiment del sol i protegir els astronautes de la missió Apollo. Aquest any es compleix el mig segle de l’arribada de l’arribada de l’home a la lluna amb l’Apollo 11.

Científics de tot el món van treballar perquè Neil Armstrong i Buzz Aldrin trepitgessin, per fi, el satèl·lit. Un problema que es va trobar la NASA amb la missió van ser els efectes nocius del vent solar, per aquest motiu es va crear la xarxa SPAN, que controlava de manera permanent el sol. En tot el món hi havia set aparells com aquest, que van ser utilitzats per garantir el seguiment de l’activitat solar i protegir els astronautes. El de l’Observatori de l’Ebre es trobava a Maspalomas, Gran Canària i el 1972 va ser cedit a les instal·lacions de Roquetes.

A dia d’avui, l’observatori es dedica a la recerca i la investigació i recorda amb afecte la tasca que van realitzar científics de tot el món aconseguint fer arribar l’home a la lluna.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.