La Guàrdia Civil de Tarragona ha desmantellat una plantació de marihuana composta per 564 plantes, de l’interior d’un habitatge del municipi de la Serra d’Almos, de la localitat de Tivissa, detenint a un matrimoni com a responsables d’aquesta plantació per la comissió d’un delicte de tràfic de de drogues (cultiu i elaboració de marihuana) i un altre de defraudació del fluid elèctric.

Amb motiu l’obertura de la piscina municipal en el municipi de la Serra d’Almos, alguns usuaris de la mateixa van alertar a la Guàrdia Civil de la forta olor a marihuana que es percebia en l’ambient, el qual podria procedir d’un dels domicilis pròxims a la instal·lació aquàtica. Després de tenir coneixement d’aquesta informació la Guàrdia Civil va establir nombrosos dispositius a fi de verificar aquesta informació i si escau localitzar i desmantellar la plantació cannabica i identificar al seu responsable.

Aquests dispositius van resultar positius, quan al costat de la piscina municipal va ser localitzada un habitatge amb diversos elements en el seu exterior, com a condicionadors i extractors d’aire utilitzats normalment en plantacions cannabicas de tipus “indoor”, això unit a les pròpies labors operatives per l’apreciació de la forta olor a marihuana de l’habitatge, denotava que a l’interior de la mateixa podria existir una plantació cannábica clandestina.

L’habitatge, residència habitual d’un matrimoni establert en el municipi, s’havien condicionat algunes estades per a albergar plantacions de marihuana, la planta superior com a assecador de la substància i el soterrani on se situava la plantació, d’aquesta manera el matrimoni podia tenir la plantació activa i en òptimes condicions de producció, detectant en nombroses ocasions com el citat matrimoni carregava terra de cultiu d’un comerç d’una localitat pròxima i desfent-se de les restes de poda de les plantes en una finca de la seva propietat.

Per aquest motiu durant el matí d’ahir es va establir un dispositiu policial per a explotar la informació reeixida en la recerca, una vegada obtingut el corresponent manament d’entrada i registre de l’Autoritat Judicial.

L’operatiu ha permès desmantellar una plantació tipus “Indoor” amb 564 plantes de marihuana, 2’3 quilos de cabdells de la mateixa substància, 1 pistola taser, 900 € i material per al cultiu i elaboració de la substància.

Els detinguts, un matrimoni de 59 i 60 anys, de nacionalitat espanyola i veí del municipi, se’ls imputa un presumpte delicte contra la salut pública (cultiu, elaboració i tràfic de substàncies estupefaents) i un altre de defraudació de fluid elèctric, aquests una vegada van prestar declaració en dependències policials van ser posats en llibertat a la disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Falset.

Font: Subdelegació del Govern a Tarragona