Gemma Carim repetirà la presidència del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre durant el pròxim mandat. Carim ha rebut 18 vots favorables de 19 possibles de les conselleres i consellers. La Federació d’Independents de Catalunya és l’únic que s’ha abstingut i ha demanat pluralitat en el consell.

Carim renova el càrrec amb majoria absoluta i amb un recent canvi de partit. L’alcaldessa de Vinebre va abandonar PDeCAT fa un any per discrepàncies amb el rumb de la formació.

De fet, des d’un principi, Carim va voler pactar amb esquerra al Consell però el partit no li va permetre en aquell moment. Ara, sota les sigles d’esquerra republicana presidirà el consell durant els pròxims quatre anys.

Un cop Carim ha pres possessió del càrrec, els portaveus dels grups comarcals amb representació han fet els seus discursos. El que més ha distat de la resta ha estat el de Carlos Trinchan, com a portaveu de la candidatura de Progrés, que ha afirmat que s’està posant la problemàtica de l’abocador com a centre del discurs i fa falta parlar “dels problemes de la fruita dolça, del turisme i del tancament de la central d’Ascó”.

 

Autor:

Periodista.