Les catalanes del CP l’Aldea i les gallegues del CPA Gondomar es van proclamar aquest dissabte campiones i subcampiones del món de Artístic en la modalitat de Grups Petits, mentre que les també catalanes del PA Maçanet han estat quartes. Els clubs italians, que havien regnat els últims anys, s’han vist relegats a la medalla de bronze, que ha aconseguit el Roma Roller Team.

Sota la coreografia Whitout the Sun, inspirant-se en el món dels vampirs, el CP l’Aldea ha vist recompensat el treball dels últims anys amb una merescudíssima medalla d’or. Manel Villarroya, coreògraf, patinador i factòtum d’aquest modèlic club tarragoní, no podia triar un millor moment per deixar la seva faceta de patinador, amb el CP l’Aldea instal·lat en el més alt del món.

El club català ha totalitzat 131,300 punts, deixant enrere al CPA Gondomar gallec i el Roma Roller Team a la classificació final. Els patinadors del club italià, que arribava a Barcelona com a campió del món i d’Europa, no han impressionat aquest cop als jutges amb una coreografia poc efectista sobre l’evolució de la medicina. Tampoc l’altre gran club de patinatge italià, el Division, ha tingut una nit afortunada. Campió del Món en els World Roller Games de Nanjing 2017, s’ha vist endarrerit fins a la sisena plaça final.