Agents de la Policia Nacional han desmantellat a Cambrils, Tarragona, un grup organitzat que gestionava el lloguer fraudulentament d’apartaments en aquesta localitat, els quals figuraven a nom de familiars del principal imputat, servint aquestes gestions per a la realització d’expedients per a matrimonis i parelles de fet de familiars de ciutadans comunitaris.

Cinc persones han estat detingudes, continuant oberta l’operació

L’operació policial es va iniciar a la fi del passat any 2018, quan els agents van tenir coneixement que una gran quantitat de ciutadans estrangers, majoritàriament d’origen nigerià, figuraven empadronats de forma fictícia en diversos apartaments d’un edifici concret de la localitat de Cambrils. Aquest empadronament en els domicilis només figuraven amb l’objectiu de poder gestionar els expedients de matrimoni i parella de fet dels titulars, per a així obtenir la regularització fraudulenta de ciutadans estrangers, en la modalitat de residència de familiar de comunitari.

Es dóna la circumstància que per a intentar no ser descoberts, mentre l’empadronament es realitzava a Cambrils, els ciutadans estrangers sol·licitaven el tràmit de matrimoni o parella de fet en altres ciutats de de el país.

A les persones detingudes li han estat imputats els delictes de falsedat documental, estafa, delicte contra els drets dels ciutadans estrangers i usurpació de l’estat civil.

L’operació que encara roman oberta ha estat desenvolupada per agents de la UCRIF dependent de la Brigada Provincial d’Estrangeria i Fronteres de la Comissaria Provincial de Tarragona.

Font: Subdelegació del Govern a Tarragona

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.