Segons un estudi del DARP a Catalunya habiten entre 600 i 900 porcs vietnamites, el 80 per cent són híbrids, és a dir, que s’han creuat en l’espècie autòctona del porc senglar. El porc vietnamita està catalogat com a Espècie Exòtica Invasora. Aquest fet provoca que s’ha de tenir molta cura i vigilar-lo d’aprop pels danys que pot causar a l’ecosistema, a l’agricultura o accidents de trànsit.

D’acord amb l’estudi del Darp, a les Terres de l’Ebre habita el 3% del total de Catalunya, la qual cosa vol dir que a les nostres comarques hi ha entre 18 i 27 mamífers d’aquesta espècie invasora.

El porc vietnamita tot i ser una espècie invasora es pot tenir com animal de companyia, per tal de regular la seva tinença la Generalitat ha elaborat un reglament per tal que les famílies que el tinguin com animals domèstics respectin una sèrie de normes i evitar així la seva expansió dins el territori català i evitar danys majors.

Redacció: T.C.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.