Si ahir parlàvem del que va hi haure per les festes majors de Terol, avui hem de parlar del que va existir a Cambrils per la revetlla de Sant Joan i que s’ha donat a conèixer en les darreres hores. I juntament amb el de Manresa, és una xacra que malauradament no s’atura els suposats abusos sexuals.

Els fets van tenir lloc el matí de Sant Joan, quan tres joves d’entre 20 i 26 anys (veïns de Salou i Cambrils) que acabaven de celebrar la revetlla, van violar suposadament d’una noia a un pis de l’avinguda de la Diputació de la localitat del Baix Camp.

Els tres joves segueixen a la presó de Mas d’Enric de manera preventiva i sense fiança a l’espera que els arribi el judici. Segons apunta la informació judicial, la noia es trobava en una habitació amb un dels agressors, amb el qual havia intimat prèviament, quan un segon jove va entrar, i després de tancar la porta i deixar-ho tot a les fosques, es va sumar al seu amic per començar a abusar de la noia. La víctima va entrar en estat de xoc, un fet que els agressors van aprofitar per intensificar l’abús, treure-li la roba i violar-la.

Al cap de poca estona, un tercer jove, amic dels agressors es va sumar a l’agressió sexual, i tot i que la víctima ja havia aconseguit reaccionar i s’havia negat rotundament a mantenir relacions sexuals amb cap dels acusats, aquests van seguir violant-la. El darrer agressor encara es va quedar una estona més amb la víctima, fins que va ser interromput per una amiga de la noia que la va treure de l’habitació.

Un cop rescatada, la víctima li va explicar plorant el que havia passat a la seva amiga i es van dirigir a interposar la denúncia als Mossos d’Esquadra i una revisió mèdica va confirmar l’agressió sexual.

Tres dies després de l’agressió, el 27 de juny, el jutge va decidir que els acusats ingressessin a la presó de manera preventiva, davant l’evidència del delicte i el possible risc de fuga.

Com vam dir ahir, una xacra social que d’una vegada per totes s’hauria de corregir, endurint les penes cap a aquests cassos de violència masclista. Una situació que des de l’Ebredigital.cat no ens cansarem de denunciar públicament cada cop que haguéssim de parlar, malauradament, d’aquests fets.

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.