Demà dissabte a partir de les 7 de la tarda tindrà lloc als jardins de La Torre del Visco (Fuentespalda) una nova vetllada literària. En aquest cas el prestigiós hispanista Ian Gibson explicarà les darreres novetats sobre la recerca de les restes de Federico García Lorca. Per Gibson que un dels més grans genis de les lletres espanyoles continuï encara enterrat en un lloc desconegut, sense una làpida que recordi el seu nom “és una de les més grans vergonyes amb la que han de conviure tots els espanyols. Gibson és, probablement, el major expert mundial de la vida, l’obra i la mort del gran poeta de la generació del 27 i ha estat molt involucrat en la recerca de les seves restes.

“¿Dónde están los restos de Lorca? El estado de la cuestión” és el títol de la ponència, que en aquest cas estarà presentada pel periodista i escriptor Victor Amela, que recentment també s’ha apropat a la figura de Lorca amb la seva novel·la Yo pude salvar a Lorca (2018)

L’Assistència a la ponència és oberta i gratuïta, tot i que és imprescindible fer-ne la reserva davant de l’aforament limitat

La presència de Gibson pel Matarranya s’allargarà encara diumenge, ja que està previst que a les 12 del migdia signi exemplars dels seus llibres a la llibreria Serret de Vallderoures. Entre les darreres publicacions de Gibson cal citar “La Balada de Halo Jones”, “Cuatro poetas en guerra”, “El asesinato de García Lorca” “Vida y muerte de Federico García Lorca” “Aventuras Ibéricas” o “”Dalí joven, Dalí genial”. Una bona ocasió d’adquirir algun d’aquests volums i emportar-se’l signat pel propi autor.

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.