A finals del passat mes de juny agents dels Mossos d’Esquadra adscrits a la Unitat Regional de Medi Ambient van tenir coneixement, gràcies a la col·laboració ciutadana, que en una finca de la localitat d’Alfara de Carles (Baix Ebre) hi podien haver animals descurats i en mal estat.

Un cop presentats a la finca els agents van localitzar dos cavalls , un ase, un porc i quatre gossos que presentaven un greu estat de malnutrició i es trobaven en un entorn amb unes condicions higiènic-sanitàries molt deficients.

També es va poder comprovar que la font principal d’alimentació dels gossos eren les restes de pollastres d’una granja pròxima.

Davant d’aquest fets, els agents van formalitzar la corresponent acta denuncia en base a la detecció, entre altres, d’infraccions greus del Decret Legislatiu 2/2008 de 15 d’abril, de protecció dels animals, i la van remetre al Departament de d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Els animals van quedar immobilitzats a disposició del departament esmentat, i també es va assabentar al seu propietari dels deures i mesures correctores envers als mateixos.

About the Author: