Un cop més els delegats de la UGT d’Atenció Primària de les Terres de l’Ebre -sindicat amb majoria absoluta a la Junta de Personal d’Atenció Primària de Terres de l’Ebre- denuncien la situació que estan patint els professionals de la salut de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) d’Amposta de l’Institut Català de la Salut (ICS) a causa de la inadequada planificació i gestió de recursos sanitaris i econòmics del Departament de Salut, que vol seguir endavant amb el mal anomenat “model” d’atenció continuada de l’Atenció Primària dins de l’Hospital Comarcal d’Amposta (HCA).

La directora de Serveis Territorials de Salut a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, va assegurar rotundament que des del Departament s’aposta per la continuïtat d’aquest “model” sense donar opció a cap tipus de negociació, alhora que va comunicar als treballadors que aquesta decisió no es revertiria i que vetllaria perquè a l’HCA s’adaptessin les instal·lacions en perfectes condicions i noves de trinca al nou CAP de la ciutat d’Amposta.

Des del Departament de Salut es prefereix invertir uns diners públics en adequar un lloc a l’HCA, un lloc on ja està adequat al CAP nou, una construcció necessària on s’han inveritt molts diners públics.

Des de la UGT hem demanat, demanem i demanarem que es tingui en compte el consens professional i no les decisions preses exclusivament pel Departament amb motius polítics i econòmics. Diem prou a les inversions innecessàries de diner públic. La salut no és un negoci.

La data que es va proposar per les millores de les instal·lacions i de les condicions de treball dins de l’HCA no s’han complert, i tant els metges com les infermeres de l’ABS d’Amposta seguiran de moment fent la seva activitat i d’atenció continuada al CAP de Deltebre.

A més, a les Terres de l’Ebre ens trobem que a l’Hospital de Móra d’Ebre també està implantat aquest “model”. Estem en desacord i demanem que es torni a fer l’atenció continuada al CAP, ja que seria el més eficient.

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.