Els Bombers treballaran per donar per controlat aquest diumenge al vespre l’incendi de la Ribera d’Ebre.

Ho faran amb mitjans propis després de la retirada de 10 dotacions i també del retorn a les bases de les Unitats Militars d’Emergències (UME). En concret, durant la nit han treballat 45 dotacions terrestres i seguiran dins del perímetre durant el dia 34 vehicles autobombes, grups especialistes i altres vehicles de suports i comandaments. No hi ha hagut revifades durant la nit com tampoc n’hi va haver cap aquest dissabte “que intranquil·litzés” el cos d’extinció. “Seguirem amatents i concertats en intentar que davant qualsevol columna o manifest de reactivació en algun punt crític tinguem capacitat de reacció per mantenir el perímetre estabilitzat i donar-lo controlat al final del dia”, ja apuntat Joan Rovira, cap de l’operatiu.

Rovira ha apuntat que amb les feines de la nit “S’ha acabat de consolidar el perímetre” i per tant, l’estabilització del foc, la segona fase abans que es pugui controlar i finalment, extingir. La situació meteorològica amb temperatura que es mantenen molt altes a la zona, obliguen a mantenir la “prudència” i seguir supervisant alguns dies el perímetre, com recomanen les unitats GRAF. “Segons com evolucioni la situació meteorològica, es podrà allargar més o menys”, ha defensat el cap de l’operatiu.

El president de la Generalitat, Quim Torra, es reunirà aquest matí a partir de dos quarts de dotze amb els alcaldes de la Ribera d’Ebre per analitzar la situació del foc a la comarca. En aquesta trobada al centre de comandament acompanyarà el cap del Govern la consellera de la Presidència, Meritxell Budó.

Font: ACN