El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha enviat aquest matí 12 mitjans aeris per a donar suport a la Comunitat Autònoma de Catalunya, per tercer dia consecutiu, en l’extinció de l’incendi forestal declarat en la localitat de Torre de l´Espanyol, a Tarragona.

Des de primera hora del matí s’han desplaçat a la zona 2 avions amfibis Canadair, de 5.500 litres de capacitat de descàrrega, procedents de les bases de Torrejón a Madrid i de Saragossa.

Així mateix, el Ministeri ha enviat a aquest incendi un helicòpter bombarder tipus Kamov, de 4.500 litres de capacitat de descàrrega, que té la seva basi en Mutxamel (Alacant).

També lluiten contra aquest incendi 2 avions de càrrega en terra Airtractor 802, de 3.100 litres de capacitat de dipòsit, de la base de Empuriabrava (Girona), així com 2 avions amfibis Fireboss, de la base de Reus (Tarragona).

Així mateix, especialistes de dues brigades de reforç en incendis forestals (BRIF), de les bases de Daroca (Saragossa) i Prado dels Esquiladors (Conca) combaten el foc des del terreny. Cadascuna d’aquestes dues brigades està equipades amb dos helicòpters de transport i extinció.

De manera complementària, s’ha enviat un avió de comunicacions (ACO), des de Matacán (Salamanca), per a la presa d’imatges necessàries per a conèixer la situació del sinistre.