Més de cinc dies porten actius a l’incendi originat a Torre de l’Espanyol a la veïna Ribera d’Ebre (Tarragona). El foc avança sense control i ja ha calcinat més de 6.500 hectàrees i afecte als municipis de Torre de l’Espanyol, Vinebre, la Palma d’Ebre, Flix i Maials havent cremat una explotació ovina sencera en unes 200 ovelles i alguns cavalls. L’incendi també va causar l’evacuació de 45 veïns.

La superfície afectada per l’incendi ahir ere més gran que el total d’hectàrees cremades a Catalunya des del 2014 i és que el foc continue actiu. A les pitjors esperances es van sumar dos nous incendis, a la Fatarella i a Campdevànol que van haver de repartir els efectius.

Des del Matarranya es van enviar efectius ahir al migdia per a col·laborar en l’incendi més greu de Catalunya en molt temps. Un tècnic que es va desplaçar des de Saragossa i dos Agents de Protecció de la Naturalesa encapçalen les dos quadrilles terrestres de l’Alt Matarranya (Vall-de-roures-Beseit) i del Baix Matarranya (Maella-Nonasp) que treballen per a l’extinció del foc des d’ahir a les 14.00 hores.

Font: Radio Matarranya

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.