ACN || Els Agents Rurals han restringit els accessos a la serralada del Montsant i als Ports de Tortosa per l’alt risc d’incendi des de quarts de tres de la tarda d’aquest dijous, avançant així una acció que s’havia dit que es produiria el divendres. Aquestes zones es sumen a la serra del Montsec, amb l’accés restringit des d’aquesta mitjanit. El director d’Agents Rurals, Josep Antoni Mur, ha exposat que l’activació del nivell 3 del Pla Alfa en aquests territoris implica el control total dels accessos, només es deixarà passar als veïns, però no als excursionistes perquè podria ser que els haguessin d’evacuar. Mur ha afegit que amb l’aplicació del nivell 2 del Pla Alfa s’han suspès unes 360 autoritzacions principalment per fer obres de manteniment. El secretari d’Interior, Brauli Duart, ha dit que si en aquests moments hi hagués un altre incendi a Catalunya “és evident que hauríem d’encara una situació molt molt problemàtica”. La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha adveritat que demà serà el dia més complicat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.